Сьогодні Львів – це сучасне європейське місто, культурна та наукова столиця України. Тут працюють висококваліфіковані працівники, креативлять митці, ведуть бізнес іноземні компанії, а ще активно провадять діяльність наукові середовища. Тут є професійні кадри, покращується матеріально-технічна база та інформаційне забезпечення наукових установ. Щороку кількість конференцій, що відбувається у Львові, зростає. Це свідчить про науковий потенціал міста, про те, що західні вчені відкриті до співпраці з місцевими спільнотами, а ті в свою чергу готові нав’язувати нові контакти, подаватися на гранти, бути партнерами в організації різного роду заходів: чи то літні школи для студентів, чи міжнародні конференції.

Так, ще одним вдалим прикладом взаємодії українських та іноземних дослідників став візит президента Європейської асоціації ветеринарної фармакології та токсикології Lloyd Reeve-Johnson та колишнього президента асоціації 2000-2009 років Arturo Anadon.

Вчені світового рівня приїхали до міста Лева на запрошення Юрія Косенка – Почесного Амбасадора Львова, доктора біологічних наук, заступника директора з зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародної наукової інтеграції. Протягом багатьох років пан Юрій є членом ЄАВФТ (Європейської асоціації ветеринарної фармакології та токсикології), неодноразово брав участь у конгресах асоціації, представляв Україну. Він активно працював над тим, щоб про українську науку світ дізнався більше, щоб місто Львів стало науковим центром, де збираються міжнародні дослідники. Найбільше зусиль було докладено до того, щоб 15 міжнародний конгрес ЄАВФТ відбувся у Львові у 2021 році. Спершу, спільно з Львівським конференц-бюро подали заявку, представили місто на попередньому конгресі у Вроцлаві.  Згодом провели ряд зустрічей з місцевими партнерами, владою.

Результатом плідної праці став візит президентів ЄАВФТ до Львова, який свідчить про  те, що місто є лідируючим претендентом на проведення міжнародного конгресу. Під час перебування у Львові професори ближче познайомилися з культурними, науковими можливостями міста. Вони провели переговори з локальними партнерами з Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок, Львівського національний університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, відвідали різноманітні локації для проведення конгресу (Львівський національний університет імені Івана Франка, Арену Львів, відпочинковий комплекс Park of Rest, Будинок Вчених, Львівську оперу, музейно-культурний комплекс пивної історії – Львіварня, концертний хол Малевич, Premier Hotel Dnister, Bank Hotel Lviv, Panorama Hotel, Hotel Citadel Inn.

Гості були приємно вражені атмосферою Львова, його історичним та культурним надбанням, професійною спільнотою науковців, їхніми досягненнями, відкритістю місцевої влади до співпраці, чудовою організацією візиту Львівським конференц-бюро. Вони вбачають великий науковий потенціал в Східній Європі, зокрема в Україні, мають наміри ще більше посилити зв’язки між українськими та європейськими вченими.

15 ювілейний конгрес ЄАВФТ – як наголошує президент асоціації – буде звертати велику увагу на концепцію «Єдине здоров’я». В основі цих поглядів є міждисциплінарний підхід на місцевому, регіональному, національному та глобальному рівнях. Основна мета – досягнення оптимальних результатів охорони здоров’я, визнаючи взаємозв’язок між людьми, тваринами, рослинами та їх спільним середовищем. Також буде обговорено нові правила ЄС щодо реєстрації ліків, порядок їх впровадження в країнах. Таким чином, буде залучено різного роду установи, що займаються виготовленням та розповсюдженням ліків. Вчені мають велике бажання долучити до конгресу не тільки академіків, лікарів-практиків, але й місцевих студентів для підтримки їхньої діяльності, надання нових можливостей. Вони позитивно відгукнулися про Львів, бачать багато переваг у тому, щоб конгрес у 2021 році відбувся саме тут.

Фінальне рішення буде оголошено вже за два тижні. Сподіваємося на позитивний результат. Віримо, що вже найближчим часом наше місто матиме можливість на декілька днів стати науковою столицею, до якої завітають дослідники в галузі ветеринарної фармакології та токсикології з усіх куточків світу.

Дякуємо нашим партнерам за гостинність: Bank Hotel Lviv, Panorama Hotel, Львівська опера.

Довідка:

Міжнародний конгрес EAVPT (International Congress of the European Association of Veterinary Pharmacology and Toxicology) – це подія світового масштабу, яка кожні два роки збирає близько 500 науковців, студентів, клінічних практиків у галузі ветеринарної фармакології та токсикології, представників фармакологічної індустрії для обміну ідеями та досвідом, презентації комплексних наукових програм, що охоплюють широкий спектр тем; платформою для представлення останніх наукових досліджень.

[gallery size=”medium” ids=”10857,10858,10859,10860,10861,10862,10863,10864,10866,10867,10868,10869″