Чотири дні команда Львівського конференц-бюро провела у Франкфурті на міжнародній виставці MICE-індустрії. Представляли інтереси України серед 150 країн, 2500 надавачів послуг, 5100 представників івент-бізнесу. 

Що вдалося зробити за ці чотири дні шалених зустрічей, презентацій, спілкування?

Розказали і показали, що таке російська агресія в Україні. 

За кожною новиною і фото – людське життя. За кожним зволіканням, невизначенням позиції – людське життя.  Неможливо залишатися осторонь. Не можливо продовжувати жити в паралельній реальності і думати, що російська війна це проблема тільки України. Ні. Після України, може бути Польща, країни Балтії. Треба і надалі бути об’єднаними і чинити опір росії. 

Наголосилипро припинення бізнесу в росії. 

Гроші важливі. Але жодні інтереси не мають переважати над цінностями, за які гинуть українці. Тут маємо чудові новини. Лідери MICE-індустрії ще з початку війни оголосили, що не будуть проводити жодних заходів в рф, призупинили членство росії в асоціаціях та організаціях. Самі організатори виставки IMEX не допустили до участі російські компанії. 

Представили конференц-можливості Львова.

Провели три презентації міста на українському стенді для міжнародних партнерів. Розповіли про наші конференц-зали, готелі, ресторани, технічних підрядників тощо. Познайомили з локальним середовищем, розказали про їхні унікальні проекти, про роботу під час війни. Говорили про те, що навіть у воєнний час у Львові в укриттях проводять форуми, планують відкриття нового готелю, організовують благодійні конференції, влаштовують круглі столи. 

Залучилися професійною підтримкою міжнародних партнерів:

  • Міжнародна асоціація конгресів та конвенцій ICCA запросила команду бюро до участі міжнародному конгресі в Кракові, де зберуться тисячі представників асоціацій, що шукають нові дестинації для своїх подій. 
  • Найбільша асоціація індустрії зустрічей та подій у світі MPI надала в.о. директора Львівського конференц-бюро членство  та доступу до всіх навчальних заходів, освітніх програм. 
  • Асоціація туристичних офісів, конференц-бюро та організацій міського маркетингу в Європі City DNA запропонувала менторську підтримку в освітній програмі для представників Львова. 
  • Глобальна консалтингова фірма у сфері бізнес-подій Gaining Edge запропонувала допомогу Львову та Києву у розробці стратегії роботи з міжнародними асоціаціями.
  • Організатори B2B виставки ділової індустрії “Conventa”, яка щороку проходить в Любляні,  запросила Львів презентувати свої конференц-можливості. 
  • Також домовилися про співпрацю з Асоціацією керівників асоціацій та польськими конференц-бюро у форматі тренінгів та обмінів досвідом. 

Здобули нові знання та контакти.

  • Під час IMEX команда бюро взяла участь у ICCA Association Expert Seminar. На заході знайомилися з керівниками міжнародних асоціацій та представниками конференц-бюро, туристичних офісів, конгресових і виставкових центрів, професійних організаторів подій. Вивчали, як працюють міжнародні асоціації, як вони приймають рішення щодо обрання нового місця для проведення їхніх конгресів, як залучають нових членів. Презентували для них можливості Львова, наше професійне середовище, домовилися про нові зустрічі та огляди міста після перемоги України. 
  • Також взяли участь в Європейському бізнесовому форумі для івент-професіоналів. Під час дискусійних панелей говорили про  поточну ситуацію в світі, тренди майбутнього, як MICE-спільнота справляється з впливом глобальним проблем: пандемія, російська війна в Україні.  

Чотири дні на міжнародній виставці з провідними лідерами конференц-індустрії точно не пройшли даремно. Всі ці зустрічі, презентації – це про нові контакти, налагодження зв’язків, навчання, відстоювання інтересів країни. Це про перспективу, про позиціонування, про нові проекти, про можливості для Львова. 

Маємо гарну підтримку у професійних колах, маємо чимало цікавих домовленостей, маємо зацікавленість міжнародних партнерів відкривати для себе Україну, відкривати Львів. 

Віримо в перемогу. Залишаємося в Україні, працюємо над конференційним майбутнім Львова.