FEST Catering та мережа ресторанів “FEST” спільно з World Central Kitchen приготувала 4,5 мільйона порцій їжі з початку війни. Майже 35 тисяч людей на початку війни у Львові отримували порцію їжі, яку готували працівники мережі ресторанів “FEST”. Вони забезпечували харчуванням притулки для внутрішньо переміщених осіб, готували для тероборони, поліції, волонтерів, відкрили польову кухню на залізничному вокзалі. Після досвіду у Львові, допомога World Central Kitchen поширилася і на інші міста. 

Партнерство WCK з українськими ресторанами будували так: організація платить ресторану, щоб він готував для людей, які постраждали від війни, волонтерів, рятувальників.

Обов’язок ресторану – впоратися з обсягами вчасно й дотриматися вимог щодо якості страв. У квітні організація вийшла на пік роботи в Україні. Партнери‑ресторани WCK в Україні та семи країнах, куди прибували люди, що тікають від війни, готували 2 млн порцій на день. За кожну порцію фонд сплачував від $2,5 до $3.  

Таке партнерство фонду та сотень українських рестораторів допомогло нагодувати мільйони українців, а ресторанний ринок зміг пережити найважчі перші місяці війни.

Загалом ща перші сім місяців війни World Central Kitchen витратила в Україні 380 млн доларів. Гроші пішли на закупівлю продуктів, на оплату роботи ресторанів, логістику тощо.

 

Інформація: Forbes Ukraine