З 7 по 10 жовтня у Львові, в готелі «Дністер», пройшла чотириденна конференція «Лімуд Львів 2021». «Лімуд» – всесвітньо відомий єврейський освітньо-культурний проєкт, який з 2008 року проводиться і в Україні. Перший український «Лімуд» проходив у Ялті, потім у різні роки у Трускавці, у Вінниці, в Ужгороді, п’ять разів в Одесі, чотири рази – у Львові.

У перекладі з івриту «лімуд» означає навчання. Тож не дивно, що й цього року свято навчання і знань пройшло  у культурній столиці країни – старовинному Львові. Всього в програму було включено близько 100 сесій, а також екскурсії, тренінги, майстер-класи, концерти, виставки та лекції. В конференції взяли участь більш ніж 400 учасників.

Серед презентерів «Лімуду» у Львові: Михайло Бродський – Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні; Хаїм Чеслер ( Гіват Шмуель) – засновник проекту Limmud FSU; Ігор Щупак (Дніпро) – директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу і Голокост в Україні»; Пінхас Полонський (Єрусалим)  – самий авангардний з викладачів іудаїзму, автор понад 25 книг;  Алекс Энтін (Нью-Йорк) – психотерапевт, спікер з сексуальної освіти для дорослих і дітей в США і Європі; Гелінада Грінченко (Харків) – історикиня, докторка історичних наук, професорка кафедри українознавства філософського факультету Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна; Вікторія Юсе (Вільнюс) – директорка Міжнародного центру мови і культури ідиш при Всесвітньому єврейському конгресі; Маріанна Душар (Львів) – відома також як Пані Стефа, авторка однойменного блогу та проекту Seeds and Roots, дослідниця галицької кухні та багато інших.

«Лімуд» запропонував своїм учасникам також різноманітну культурну і розважальну програму, яка дозволила познайомитися з різними музичними, літературними, театральними, художніми напрямами в мистецтві. Цього року до програми Лімуду були запрошені: Ілля Аксельрод (Рішон Ле Ціон) – відомий шоумен; Олександр Володарський (Київ) – письменник, драматург, сценарист; гурт «Shtrudl-Bande» зі Львова та інші.

Конференція відбулася за підтримки Львівського конференц-бюро в рамках програми «Пакету підтримки».