11 – 12 жовтня 2021 року в Інституті фізики конденсованих систем НАН України (м. Львів) відбулася XXI Всеукраїнська школа-семінар та Конкурс молодих вчених зі статистичної фізики та теорії конденсованої речовини.

Конференція проводиться щорічно з 2001 року. Мета заходу – надати молодим дослідникам можливість набути досвіду представлення результатів своїх досліджень, дізнатись про інші актуальні проблеми статистичної фізики в дискусіях з провідними фахівцями в цій галузі та послухати низку запрошених лекції видатних вчених України. Не менш важливою метою є сприяння поширення досліджень молодих науковців, що працююь у галузі статистичної фізики та теорії конденсованих речовин, а також встановлення зв’язків між молодими вченими різних дослідницьких центрів.

До участі в Школі-семінарі та Конкурсі були запрошені молоді науковці (студенти, аспіранти та науковці віком до 35-ти років). В рамках Школи-семінару відбувся конкурс на здобуття індивідуальних премій за кращі наукові роботи та виступи.
Традиційно в програмі заходу:
– запрошені лекції провідних науковців у галузі статистичної фізики та теорії конденсованої речовини
– доповіді учасників конкурсу – 20 хв (з питаннями)
– короткі повідомлення молодих дослідників – 15 хв (з питаннями)
За матеріалами Школи-семінару видається збірка тез доповідей.
Організатори:
Львівський осередок EPS Young Minds (Lviv Young Minds Section та Інститут фізики конденсованих систем НАН України

Конференція відбувається за підтримки EPS Young Minds Project,  Львівського конференц-бюро та дофінансовується в рамках Програми «Пакет підтримки розвитку конференц-індустрії у м. Львові»