Днями в Будапешті під час 50-го ювілейного конгресу Міжнародної ради фольклорних фестивалів та традиційних мистецтв (Cioff) пройшла презентація делегацією України заявки Львова на проведення 51-го конгресу CIOFF у 2022 році.
На засіданні Генеральної асамблеї CIOFF представники національних делегацій з 54 країн прийняли позитивне рішення щодо проведення Світового конгресу CIOFF у наступному році у Львові. Окрім національного делегата від України Андрія Сидора, в презентації заявки Львова в Угорщині також взяли участь радник посольства України в Будапешті Іван Лукачук та директор Львівського конференц-бюро Андрій Павлів. Фольклор України під час презентації Львова презентував Львівський танцювальний колектив “Левеня”.
У 2019 році CIOFF Україна на чолі з національним делегатом Андрієм Сидором та Львівським конференц-бюро подали спільну заявку на проведення міжнародного конгресу у 2022 році. Опісля до Львова під час 10-го ювілейного Міжнародного фестивалю фольклору “Етновир” на огляд міста завітав президент CIOFF Philippe Beaussant, який схвально відгукнувся про можливості міста приймати таку велику конференц-подію.
Світовий конгрес CIOFF щороку збирає близько 200 представників національних секцій, міжнародних експертів з понад 60 країн членів організації. Делегати обговорюють поточні та майбутні проекти, розповсюджують світову культурну та фольклорну творчість, вивчають здобутки місцевої спадщини.