Львівське філософське товариство ім. Казимира Твардовського спільно з Центром дослідженя традиції львівсько-варщавської школи Варшавського університету 11-13 лютого 2022 року проводять ІІ Філософські майстер-класи для викладачів та молодих адептів філософії (аспірантів, студентів та старшокласників).

Майстер-класи мають на меті продовження традиції львівських філософських семінарів Казимира Твардовського (1866-1938), видатного львівського філософа, засновника львівської (львівсько-варшавської) філософської школи. Твардовський та його учні високо цінували філософські дискусії і конструктивну полеміку. Найкращою перевіркою якості своїх філософських ідей вони вважали критику цих ідей іншими філософами. Дискусії систематично проводились у Школі в межах філософських семінарів та засідань студентського філософського гуртка у Львівському університеті. Базуючись на цих традиціях, Філософські майстер-класи є форумом, на якому молоді студенти та симпатики філософії можуть представити результати своєї наукової роботи.

ІІ Філософскі майстер-класи складатимуться з трьох частин:
1) 11 лютого 2022 р.: «Круглий стіл: Казимир Твардовський і сучасна етика»;
2) 12 лютого 2022 р.: «Віденський гурток і львівсько-варшавська школа.Майстер-класи з історії логіки та аналітичної філософії»;
3) 13 лютого 2022 р.: Студентська секція.

У лекційній частині майстер-класів передбачені лекції визнаних дослідників традиції Школи Твардовського та аналітичної філософії (зокрема Віденського гуртка), а також відомих епістемологів, логіків, математиків.

Семінарська частина складатиметься з доповідей студентів та аспірантів, підготованих під опікою викладачів, керівників філософських семінарів, магістерських робіт та кандидатських дисертацій. Майстер-класи проводитимуться в форматі онлайн, робочими мовами будуть англійська, українська та польська. Опис, програма та реєстраційна форма на сайті.