24 лютого вночі росія напала на Україну. Російські солдати вбивають мирне населення, трощать українські міста, захоплюють атомні станції, ґвалтують жінок, скидають бомби на пологові будинки, торгові центри тощо. І все це російська влада називає “спеціальною операцією”. Але це війна проти українського народу.
Це не просто російсько-українська війна. Це війна росії проти всього цивілізованого світу, проти демократичних цінностей. І в цій війні працюють всі фронти. Так, доля вирішується на полі бою. Але дипломатичний та інформаційний тиск – це те, що підштовхує західних політиків приймати рішення швидше.
Світова конференц-індустрія, як і весь західний світ, поділяється на тих, хто визнає війну росії проти України, висловлює підтримку, перестає працювати з росією, і тих, хто ще чекає, підбирає слова, і сподівається, що все минеться. Побажаємо їм швидко оговтатися, стати на бік України. А зараз закцентуємо увагу на тих, хто вже включається в процес ізоляції росії.
Міжнародна асоціація конгресів та конвенцій засудила агресію росії проти України. Рада директорів ICCA одноголосно прийняла рішення скасувати всі заплановані заходи в росії. Крім того, російські члени не зможуть відвідувати заходи ICCA. Асоціація передає на гуманітарну допомогу Україні 10 000 євро.
Асоціація туристичних офісів, конференц-бюро та організацій міського маркетингу в Європі призупинила членство усіх російських міст, що були учасниками об’єднання. Туристичні офіси міст Європи (120 міст) скеровують листи до місцевих політиків з проханням закриття неба над Україною, збирають інформацію щодо пільг з розміщення, транспорту та проживання у Європі, збирають гуманітарну допомогу і надсилають до України.
Федерація, яка об’єднує 30 гравців івент-індустрії виступила на захист України.
Міжнародна платформа, яка об’єднує організаторів подій з локаціями та містами висловлюється проти російського нападу на Україну, надає українським містам безкоштовне базове членство на один рік на своїй платформі. Також представники Conferli заохочують асоціації обирати українські міста для проведення своїх подій після закінчення війни, тим самим допомігши українському mice-ринку.
Найбільша асоціація індустрії зустрічей та подій у світі заявила, що негайно призупинить роботу з усіма компаніями в Росії, а також зупиняє будь-які плани щодо відкриття відділення у росії.
Професійна організація, що представляє управління діловими подіями, конференціями та конгресами, налічує понад 8400 членів і має філії в 37 країнах Північної Америки, Європи, Азії, Близького Сходу, Австралії та Нової Зеландії засудила рф і закликає до фінансової допомоги Україні всіх своїх членів.
Товариство незалежних організаторів шоу призупинило доступ російських членів до заходів та заходів SISO. Також товариство розпочало кампанію зі збору коштів на підтримку гуманітарних зусиль в Україні.
Генеральний директор IMEX Group Каріна Бауер і голова компанії Рей Блум прийняли рішення відсторонити російські державні підприємства від участі у виставці IMEX у Франкфурті-2022.
 UFI
Світова асоціація провідних організаторів виставок, а також основних національних і міжнародних виставкових асоціацій та окремих партнерів виставкової індустрії підтримала Україну. Асоціація тимчасово призупинить доступ до своїх подій представників російських компаній-членів, не буде укладати договорів про спонсорство з російським бізнесом, не планує жодних заходів на території рф. Також асоціація продовжує допомагати з гуманітаркою.
Мережа національних організацій з маркетингу дестинацій виключила конференц-бюро росії з списку її членів.
Міжнародні асоціацій, членами яких є Почесні Амбасадори Львова та локальні партнери конференц-бюро
  • Cioff (Міжнародна рада організацій фольклорних фестивалів та традиційних мистецтв) виключила росію та білорусь зі списку своїх членів.
  • EAHL (Європейська асоціація медичного права) ухвалила резолюцію, в якій підтримала Україну, засудила вторгнення росїї, зокрема порушення принципів медичного нейтралітету.
  • ECM (Європейська Кристалографічна Асоціація) осудила війну росії в Україні, наголосила, що без змін планує провести у Львові свій конгрес у 2025 році.
  • ESPO (Європейське Товариства Дитячої Оториноларингології) виключили росію зі списку своїх членів.
  • WMA (Світова медична асоціація) та CPME (Постійний Комітет лікарів Європи) виступили з підтримкою України і українських лікарів.
  • ASPHER (Асоціація шкіл громадського здоров’я в Європейському регіоні) припинила співпрацю зі школами та університетами росії.
  • Британське Фізіологічне товариство надіслало лист підтримки Україні.
  • Crossref (Об’єднання видавців наукових публікацій) підтримали Україну у російсько-укрїнській війні, надіслали лист-підтримки до членів НТШ.
Підтримка від конференц-бюро у світі
Підтримка від друзів Львівського конференц-бюро
– онлайн-зустріч з Gorazd Cad для поширення правдивої інформації про війну росії проти України
– інтерв’ю з Krzysztof Celuch про роботу бюро після війни.
Львівське конференц-бюро закликає всіх партнерів не мовчати. Це війна. Не конфлікт, не ситуація. Щодня помирають українці. Жодні бізнесові інтереси не вартують людського життя. Війна в Україні не так вже й далеко, як може здаватися. Вона зачепить всіх. Маємо оборонятися разом.