Команада Львівського конференц-бюро 19 квітня провела з польськими партнерами онлайн-марафон «GMID-2022. United for Ukraine». Подія була присвячена Міжнародному дню ділової гостинності, який святкують щороку. Відзначення GMID-2022 стало ще однією можливістю нагадати міжнародним партнерам про те, що зараз росія веде війну проти України.

 

Під час марафону був оголошений збір коштів для двох ініціатив: 

  1. Грантовий фонд для підтримки українських студентів, які вивчають туризм та MICE індустрію за кордоном. Організовує збір найбільша асоціація індустрії зустрічей MPI.
  2. Засоби захисту – аптечки, турнікети, бандажі, шоломи, рації для військових медиків. Організовує збір Національна скаутська організація Пласт у Львові.

Онлайн-марафон включав дві панелі:

  • Події, що творять мир 
  • Львів та конференц-індустрія під час війни

В першій частині Кшистоф Целюх, генеральний директор Celuch Consulting спілкувався з Доротою Войтцак, маркетинг директоркою Live Age, Міхалом Черняком, виконавчим директором BRILL AV MEDIA, Міхалом Міхаловським, старшим партнером KDK events та Софією Каїнською, в.о. директора Львівського конференц-бюро. Мова йшла про роль івентів в сучасному світі, про те, як івенти можуть принести мир. 

Міхал Міхаловський зазначив, що івенти – це найкраща можливість поширити та отримати інформацію, це нагода здобути нові знання. Саме на івентах люди найбільше вчаться новому. 

Дорота Войтцак наголосила, що сьогодні без івентів не може обійтися жодна компанія. Івенти – це частина комунікації бренду, це побудова нових контактів, це пошук клієнтів. 

В свою чергу Міхал Черняк додав, що онлайг-івенти сьогодні – це чудовий новий інструмент, що дозволяє залучати ще більше людей. 

Софія Каїнська підкреслила, що під час  ми вчимося в інших, ми пізнаємо інших, шукаємо те спільне, що нас об’єднує, ми краще розуміємо культуру та цінності один одного, що в результаті і творить мир. Міхал Черняк продовжив, що івенти – це персональний зв’язок. Під час подій ми знайомимося, заводимо друзів. Ми стираємо кордони між країнами. 

В другій частині розмова була між представниками конференц-індустрії Львова, які під час війни стали волонтерами. В.о. директора Львівського конференц-бюро Софія Каїнська ставила запитання про те,як трансформувалася індустрія до Дениса Ринського, засновник найбільшої галузевої конференції “Event Industry Forum”, івент-директор відпочинкового комплексу “Emily Resort” і керівника івент-агенції “Global Events”; Юлії Стефанюк, керуючого партнера проєктів Just Lviv it та FESTкейтеринг; Інни Кляп, засновниці івент-агенції “So good company”.

Спікери розповідали про свій досвід, ділилися спогадами з перших днів війни, розповідали про те, як організована зараз робота їхніх команд, з якими викликами стикнулися та що будуть робити після перемоги. 

Денис Ринський розказав, що з перших днів був на залізничному вокзалі, бо саме там побачив найбільшу необхідність допомогти людям, що тікають від війни. Він відразу опублікував повідомлення для своїх друзів івенторів, що потрібно зібратися на вокзалі та організувати роботу. В перші дні війни близько 60 тис осіб прибували до Львова. Це шалений потік, який потрібно було впорядкувати. Команда Дениса організувала лінії для потоків, домовилася за охорону, облаштувала кімнати для матерів та дітей, створила точку для харчування. Пізніше відкрили волонтерське кафе та гуманітарний склад. Зараз команда Дениса створили ГО “Волонтерська сотня”, що займається гуманітарною допомогою. Працюють з 7 містами в Україні. 

Юля Стефанюк розповіла про роботу кейтерингової компанії, яка зараз забезпечує внутрішньо переміщених осіб, територіальну оборону харчуванням. Юля згадала, що на початку війни всі 20 ресторанів мережі, в якій вона працює були закриті. Кухні пустували. Було багато продуктів. Щоб вони не пропали, кухарі вирішили готувати їжу для тих, хто її потребує. Все починалося з 500 порцій на день. Опісля про ініціативу дізналися представники World Central Kitchen, які вирішили посилити роботу команди Юлі. Вони  допомогли фінансово і кухонним обладнанням. Зараз спільно готують 30 тис порцій на день, обслуговують 64 притулки у Львові. 

Інна Кляп поділилася, що перед війною її команда готувалася до участі в Event Industry Forum, мала укладені контракти для організації подій на весну для своїх замовників, також готувалися до весняно-літнього сезону фестивалів. З початком війни всі плани змінилися. Інна з командою долучилася до створення навігації на залізничному вокзалі, щоб допомогти людям, які вперше у Львові зорієнтуватися, куди їм йти, де зупинитися. На вокзал вони надали свої фестивальне обладнання, щоб створити точки обігріву.  Також вони помагали тим, хто застряг у чергах до польського кордону. Зараз Інна готує проект для жінок, де буде можливість отримати практичні навички з тактичної медицини під час війни. 

Під час другої панелі спілкувалися також з Почесним Амбасадором Львова Андрієм Базилевичем, що є екс-головою Українського лікарського товариства, президентом Світової федерації українських лікарських товариств.

Андрій Базилевич розповів, як міжнародні медичні асоціації та організації допомагають Україні ліками, медичним обладнанням. Він також розповів про відкриття польових госпіталів, навчальні тренінги для студентів медиків та спільні ініціативи щодо проведення медичних конференцій у Львові. 

Напередодні команда працювала на дипломатичному фронті  з міжнародними асоціаціями щодо виключення росії та припинення ведення бізнесу з російськими компаніями, організаціями, асоціаціями.