Команда Львівського конференц-бюро продовжує розповідати міжнародним партнерам про те, що відбувається в Україні, у Львові; пояснювати, чому потрібно перестати вести бізнес з російськими компаніями, і головне – як можна допомогти Україні сьогодні. 

У червні ми запустили серію-інтерв’ю “Industry talks during the war” з міжнародними та українськими експертами виставкової індустрії. Ініціатива приурочена Міжнародному дню виставкової діяльності, що відзначається на початку червня. 

Мета наших відео-розмов показати, як живе українська виставкова сфера під час війни, як зараз працють організатори виставок, як переформатувалися виставкові центри, які міжанродні конгрес центри стали місцем прихистку українців, які можливості для України відкриває участь у світових трейд-шоу, ярмарках. І важливо –  як відновлювати галузь після війни. 

На youtube-канал Львівського конференц-бюро вже опубліковані відео з трьома експерами.

Перше відео з Андрієм Стегурою  – президентом “ГалЕкспо”.

Компанія спеціалізується у сфері організації та проведення міжнародних виставок В2В (бізнес для бізнесу) та є одним із визнаних лідерів серед виставкових компаній України. Результатом роботи “Гал-Експо” стали сотні виставкових проектів такі як: “Дентал-Україна”, “Агро-Експо”, “Тур-Експо, тисячі учасників та десятки тисяч відвідувачів. 

Команда Львівського конференц-бюро вела розмову з Андрієм Стегурою про виставкову галузь Львова та України під час війни. Пан Андрій розповідає, чим зараз займаються працівники компанії, коли всі виставки були скасовані. Розказує про те, як виставкові зали перетворилися на місце для гуманітарних штабів та притулку для внутрішньо переміщених осіб. А також про плани на майбутнє: відновлення виставки “Схід та Захід разом”, можливості проведення найбільшої стоматологічної виставки “Дентал-Україна” вже осінню.  

Друге відео з Гораздом Чадом – генеральним директором маркетингового агентства Toleranca, співзасновником Conventa Trade Show, головним редактором журналу Kongress.

У нас була дивовижна дружня розмова, яку ми хотіли вам показати. Горазд поділився з нами своїм досвідом війни на Балканах та тим, як його країна (Словенія) подолала темні часи. Він також ще раз повторив, чому важливо припинити бізнес з Росією.

Ми багато говорили про майбутнє, про важливість комунікації та проблеми в MICE-індустрії після пандемії. Він також розповів нам деякі особливі подробиці про майбутню виставку CONVENTA TRADE SHOW.

Наступне відео з серії інтерв’ю “Industry talks during the war” з Анною Петровою – власницею MMP Forums та BTL Group. 

Анна є керівницею MICE-компанії, яка займається організацією бізнес-подій по цілому світу. Її компанія має офіси в 4-х країнах світу. Один з ключових офісів був у Києві. Там же ж проводився один з її важливих проектів – MMP Forum. 

Після 24 лютого Анна виїхала з України, щоразу змінюючи місце перебування. Її команда перші місяці працювала над чатом для MICE-експертів, де допомагала з пошуком міст та країн для евакуації, пропозиціями для роботи. На 4 місяць війни команда дистанційно повернулася до роботи. Планують провести MMP Forum осінню у Латвії. 

У відео спілкуємося з Анною Петровою про те, як їй вдалося повернути команду до роботи, яка роль у цьому міжнародних партнерів. Говоримо про перспективи українського MICE-ринку, про участь у України у міжнародних виставках.

Наше нове відео з Мироном Угрином – лікарем-стоматологом, президентом Національної спілки стоматологів України, засновником благодійного фонду імені Мирона Угрина. 

Цю розмову ми записували і монтували дуже трепетно. У ній багато реально життя. Багато війни, волонтерства, щоденної роботи, особливих історій. Наприклад, про те, як у 2014 році повертаючись з конференції, закрили Сімферопольський аеропорт, прийшли “зелені” чоловічки, і треба було добратися до Львова різними шляхами. Історії про цілодобові операції неподалік лінії фронту, про створення стоматологічної служби, про те, як військові скидають фотки, коли почистили зуби, про врятовані тисячі життів.

Ми багато говорили про те, чим зараз живе вся Україна. Пан Мирон розказував про свої волонтерські будні, про роботу з медиками на передовій. Ми також говорили про виставки та конференції. Чи потрібні вони зараз? Чи бере участь Мирон Угрин в міжнародних форумах? Що буде з його великою стоматологічною виставкою “Дентал-Україна”, яка щороку збирала близько 3 тисяч осіб?  

Наступне відео з Ленкою Жлєбковою – генеральним директором конгресового центру у Празі. 

Ми говорили про організацію Центру допомоги українським біженцям в одному з найбільших конгрес-холів Європи, про повне розуміння з боку партнерів, які повинні були провести заходи в цей час.

Це була гарна розмова про підтримку, співпрацю та виклики галузі. Ленка поділилася з нами, як Прага та Конгрес-центр повертаються до живих подій  після COVID-19, які великі конгреси очікують, які вимоги сьогодні до конференцій з боку клієнтів. Крім того, вона підказала Львову, що варто врахувати, якщо ми плануємо будувати конгрес-хол.

Наше нове відео з Каріною Бауер – генеральним директором IMEX Group.

Ми запитали Каріну, як, на її думку, світова спільнота MICE сприймає війну в Україні, як індустрія дає собі раду з викликами, що робити, щоб протистояти російському впливу та як міжнародні асоціації, організації можуть допомогти Україні.

Крім того, ми поговорили про IMEX після 2 років відсутності, що змінилося, які моменти запам’яталися найбільше та яке майбутнє у виставкового бізнесу.

Ми говорили про молодих івент-професіоналів, про Форум лідерів на IMEX. Чому IMEX Group вважає, що важливо підтримувати зв’язок з молодим поколінням. Каріна дала свою дорожню карту для молодих професіоналів: які заходи відвідувати, які журнали читати, до якої організації вступати. Це відео варто побачити. 

Нове відео з Ольгою Манько – директоркою “Арена Львів”

До війни “Арена Львів” була однією з найбільших локацій для проведення конференцій, форумів, виставок. Тут відбувалися IT Arena, Lviv Media Forum, Event Industry Forum, Tedx тощо. 

Сьогодні – це координаційний центр для внутрішньо переміщених осіб, де щодня ночує близько 200 людей. На території діє гуманітарний штаб, є місце для прийому їжі, можна отримати допомогу з розселенням на Львівщині.  

Ми поспілкувалися з Ольгою Манько, поговорили про те, як пережила “Арена Львів” перші місяці війни, що зараз відбувається на території, які футбольні клуби долучилися до організації притулку, що з командою Арени та як відбуватиметься відновлення роботи “Арени Львів” у профільній діяльності найближчим часом.