Вже цього тижня 22 вересня 2022 року Львові відбудеться Всеукраїнський форум місцевого самоврядування. Про те, як українські міста та села переживують найскладнішу зиму для українців говоритимуть міські голови, очільники територіальних громад, представники міністерств та енергетичні експерти. 

В програмі заходу передбачені також панельні дискусії про фінансування та економічний розвиток громад, роль агломерацій в умовах війни і повоєнної відбудови. Міські голови обласних центрів України ділитимуться досвідом, як їхні міста допомагають українцям в умовах воєнного стану. 

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відвідає форум та візьме участь в дискусії про стратегію та повноваження міст під час війни.

Головна тема форуму – енергетична безпека України. На форумі міські голови, представники міських рад, об’єднаних територіальних громад, депутати усіх рівнів, профільні експерти шукатимуть ефективні механізми, як підготуватися до всіх можливих сценаріїв опалювального сезону.

Форум відбуватиметься у змішаному форматі (онлайн та офлайн). Враховуючи вимоги воєнного стану, відвідати форум наживо у Львові зможуть лише 100 учасників. Онлайн-трансляція відбуватиметься на сторінці Інституту міста у YouTube.

Організатори форуму КУ “Інститут міста” та  Львівська міська рада. 

Більше деталей про форум на сторінці у Facebook.